söndag 29 juli 2018

Tacka vet jag en våt filt!

Värmeböljan är plågsam. Inomhus är det en halv grad svalare. Än utomhus. Mellan 27,5 inne och 28 grader ute i skuggan. Om man lyckas hitta något som skuggar. Ur radion kommer varningar. Husdjur behöver hjälp. Att hålla sig svala.

Människan berättar ibland om hur tråkigt det kan vara. När stämningen i ett rum slår om från glädje till förstämning. Det är som om man lagt en våt filt över sällskapet. Just idag är en våt filt en befrielse. Tacka vet jag en våt filt! En veritabel räddare i nöden. Visserligen lägger min människa. En kall och blöt handduk över mig. Men filt eller handduk går på ett ut! Tänk att svalka kan vara. Så gudomligt skönt. Jag, Sixten, the cat, slutar flämta. Ögonen piggnar till. Matlusten återvänder.

Min människa berättar om ett besök i Paris när det var så hett att man kunde se värmen. Den fick husen att bölja. Och marken gick det vågor på. Hotellrummet var så litet. Att han måste hoppa över väskorna. För att kunna gå till sängs. Då i den parisiska hettan. Blev blöta handdukar räddningen.  Hotellet saknade nämligen luftkonditionering. Dög det åt mig, duger det för dig, Sixten. Säger människan. Jag håller med. Man är väl en cool cat!

1 kommentar:

Tacka vet jag en våt filt!

Värmeböljan är plågsam. Inomhus är det en halv grad svalare. Än utomhus. Mellan 27,5 inne och 28 grader ute i skuggan. Om man lyckas hitta n...