måndag 18 december 2017

God Jul är att dra andan

God Jul - står det på korten. Som dråsar ner genom brevinkastet. Så här års. Människorna kallar det där hålet med lock. I lägenhetens ytterdörr. För brevlåda. Det verkar som om. De glömt bort att brevlådan används. När man ska sända post. Inte när den ska komma hem. Tas emot. Välkomnas.

Ofta oroar det som trycks in genom brevinkastet. Särskilt när det som kommer. Är räkningar. Det ser jag på min människa. Han panna blir en bekymrad tvättbräda. Även när det som levereras. Inte är brev eller kort. Kan det bli en chock. Morgontidningar kan skrämma slag på vem som helst. Mig till exempel. Inte bara för att det står om hemska saker. Om övergrepp och våld. Och krig och olyckor. Det finns annat som skrämmer med papperstidningar. De dundrar ner på golvet. Som om någon försökte bryta sig in. Fast vi som bor här. Sover!

Men det är tidningarnas uppgift. Ja, all nyhetsförmedlings uppdrag. Att väcka oss. Tvåbenta eller fyrbenta medborgare. Så att vi kan uppfatta vad som verkligen sker. I det som synes hända. Nära och långt borta.

Nu ska julen hända. Igen! Då kanske några dagar. Blir lugnare. Ingen har då tid att göra dumheter. Inte de verkligt stora. Eftersom julen för de flesta. Är som en behövlig paus. När man kan leka. Njuta. Dra andan. Efter allt slit. Dessförinnan.

Det tänker jag göra. Andas djupt. Låt bekymren fara. Minnas allt fint. Som varit. Tänka varma tankar om alla fina möten. Härliga upplevelser. Och se på ljus och stjärnor. Lyssna till berättelsen. Om hur en galen värld väntar på ett barn. Och gläds när hoppet föds. Om fred på jorden!

God Jul, önskar Sixten, the cat 

1 kommentar:

  1. Hej Sixten!
    Vilken underbag och rolig blogg du skriver!!! Hittade den av en slump och blev så glad. Men undrar varför du inte lägger ut några bilder så vi får se hur du ser ut?
    Lycka till med fortsatt bloggande! Ge ut den som en bok vetja!
    Gott Nytt ÅR! Elisabeth

    SvaraRadera

Tacka vet jag en våt filt!

Värmeböljan är plågsam. Inomhus är det en halv grad svalare. Än utomhus. Mellan 27,5 inne och 28 grader ute i skuggan. Om man lyckas hitta n...