söndag 7 augusti 2016

Sover tryggt

Akta er för odjuret. Katten är vildsint. Farlig. Rivsugen. Ungefär så kan det låta. När min människa gör reklam. För mig. Så att jag ska få vara i fred. Dessa vänliga varningar. Har blivit farliga föreställningar.

Besökare törs inte gå i i rummet där jag för tillfället vilar. En fru kan slå ihop händerna. Inte av förtjusning. Över trevlig katt. Utan för att ropa: akta dig för katten. Han rivs. Trots att det borde ropas: han trivs. Jag gör ingen något förnär. Såvida denne någon inte kommit mig för när. Då kan jag lappa till. Med tass utan klor. Fast klor har jag alltid. Men inte i jaktläge. Mitt problem är att jag ibland är för stark. Så när jag klipper till. Kan en klo liksom följa med. Av bara farten. Inte menat. Eller avsett. Det bara blidde så.

När jag egentligen. Är from som en lammunge. Vänsäll som en säl. Eftertänksam. Meditativ.

Denna vecka har min människa korsat sig. En kampanj på nätet. Har fått honom att bära kors. Ja inget synligt. Istället gör han korstecken. Så ofta han kommer åt. Så han har nästan repat sin rödrosa tröja. Han tycker det är kristligt. Att bära kors. Eller som biskopen som bröt på tyska råkade säga. När han la extra betoning. På sista stavelsen: kors ett! Möjligen sa han det snabbt, som ett ord.

Själv korsar jag mig inte. Kampanjen går mig förbi. Förutom människan som blivit mycket rörligare den senaste veckan. Åtminstone i armarna. Jag för min del använder benen. Om något ska läggas i kors. Man sover bäst då. Jag alltså. Sover tryggt.

Gud har mången katt så kär
ser till den som fyrbent är
När jag mig i sömnen vänder
skyddas jag av goda händer
Jag är lycklig och jag får
längta hem till himlens vrår

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Den värmen

Värmen, den värmen. Söker den svalaste platsen i lägenheten. Nedanför brevinkastet är bäst. Men, rätt var det är ligger jag i alla fall i so...